DubuTric - Stingere Incendii

Stingere cu: apa, gaze, spuma, aerosoli

DubluTric - Sisteme Antiincendiu Protectie

Modalitati si substante de stingere:

 

1. Apa

Apa este substanta de stingere cu cea mai mare eficacitate in ceea ce priveste stingerea incendiilor din clasa A, datorita caldurii latente de vaporizare mare (243,58 J la 25°C). Pentru a se vaporiza, „extrage ” o cantitate mare din caldura necesara intretinerii incendiului. Constituie totodata si un filtru pentru radiatie termica, deci cu excelenta capacitate de ecranare si protectie.

Apa poate fi folosita sub forma de jet compact, pulverizat si ca abur.

 

2. Spuma

Spumele se utilizeaza pentru incendii din clasa B. Pentru clasa A, eficacitatea este diminuata, comparativ cu cea a apei. Spuma este foarte utila impotriva incendiilor in care ard combustibili lichizi, unde apa ar putea sa intretina focul. Ea trebuie aplicata in asa fel incat sa acopere materialul care arde, blocand contactul focului cu oxigenul. Acest lucru va duce in final la stingerea focului din cauza lipsei oxigenului.

Spuna nu se poate utiliza la incendiile in care sunt implicate si surse de electricitate.

 

3. Pulberi

Pulberile stingătoare sunt amestecuri de substanțe chimice solide, fin divizate, având unul sau mai mulți componenți principali și o serie de aditivi pentru ameliorarea caracteristicilor de mobilitate și depozitare.

După destinație, pulberile stingătoare sunt de două tipuri:

  • de uz general – cele folosite pentru incendii din clasele A, B, C și pentru echipamente electrice sub tensiune;
  • de uz special – cele pentru incendii din clasa D.

Datorită capacității mari de stingere, se recomandă folosirea pulberilor la stingerea practic a tuturor materialelor combustibile, a incendiilor de echipamente electrice sub tensiune, precum și a incendiilor la temperaturi exterioare foarte scăzute.

 

4. Gaze inerte

Substanta de stingere actioneaza la stingerea incendiului prin reducerea concentratiei de oxigen, din atmosfera spatiului inchis, pana la valoarea limita la care arderea (combustia) inceteaza. Caracteristici:

  • nu sunt corozive pentru echipamente
  • utilizabile pentru incinte populate
  • perfect ecologice
  • neconductive electric

 

Intretinere, consultanta si programari in maxim 24 ore la numerele de telefon (+40) 745.295.364 , (+40)744.528.372 sau folosind formularul de contact.

Cu ce ne ocupăm

Domeniul nostru de activitate este diversificat acoperind în mare parte construcțiile metalice dar și sistemele de climatizare.

În ultimii ani DT a dezvoltat logistica necesară privind diversificarea utilajelor de construcții dar și a platformelor aeriene, reușind să pună la dispoziția clienților o gamă largă de utilaje necesare construcției de orice fel. Suntem mândri că suntem Olteni, respectăm valoriile și tradițiile locale și vom continua să ne dezvoltăm și să oferim proiecte de calitate Românilor de pretutindeni.

Cine suntem

Compania DubluTric a fost înființată în anul 1991, principalele domenii de activitate fiind construcțiile și confecțiile metalurgice, activități pe care le desfășurăm și în prezent. În cei aproximativ 30 de ani de activitate compania a continuat să se extindă în domenii conexe, investind în omologări și activități precum producție industrială, utilaje de construcție, climatizare și aer condiționat.

Ne-am evidențiat prin proiecte realizate la nivel național stabilind parteneriate de lungă durată atât cu companii cât și cu persoane fizice. Deținem cunoștințele și abilitățile necesare pentru a îndeplini solicitările cele mai complexe.

Consultanții noștri vă stau la dispoziție pentru a vă oferi cele mai bune soluții începând cu proiectarea, alegerea materialelor și a montajului potrivit cât și a soluțiilor de plată și transport. 

× Cum te putem ajuta?